Veel gestelde vragen

Wat kan ik het beste doen als iemand is overleden?

Als iemand is overleden zal eerst een arts dit moeten bevestigen. Daarna kunt u het
best contact opnemen met Moer Uitvaartplanners, ook al bent u ergens anders verzekerd. U bent niet verplicht de naam op de uitvaartpolis te bellen, maar bent vrij om te kiezen voor een uitvaartondernemer die eerlijke prijzen rekent. U zult meer van uw wensen kunnen realiseren binnen het uitgekeerde bedrag. Uw uitvaartverzorger kan voor u contact opnemen met de verzekeraar, als u dat liever niet zelf doet.

Wat moet ik doen bij overlijden in een hospice of ziekenhuis?

Als iemand is overleden zal eerst een arts dit moeten bevestigen, Maar bij overlijden in een Ziekenhuis bel direct 06-14601760 om mortuarium kosten te volkomen, Wacht dus niet dit kan honderden euro’s schelen.

Kan een uitvaart wel goed zijn als het zoveel minder kost?

Bij Moer Uitvaartplanners betaalt u een reële prijs. Moer Uitvaartplanners gaat uit van het principe dat elk mens een mooi afscheid verdient. En dat hoeft echt niet veel te kosten. Misschien zou de vraag eerder moeten zijn: waarom kost het bij anderen zoveel? Wij leveren de dienstverlening die nodig is om een mooi afscheid te realiseren, en zijn daar helder en duidelijk over, ook over de bijbehorende kosten. Zonder in te leveren op waardigheid en respect. Geen van de aanwezigen zal merken dat u koos voor een budget uitvaartondernemer.

Ik heb nog extra wensen bovenop het Sober pakket. Kan dat?

De pakketten laten de mogelijkheden zien voor een complete uitvaart. Natuurlijk kunt u al uw wensen bespreken en uw uitvaartverzorger zal zorgen dat het zo geregeld wordt dat het past binnen uw budget. Elke uitvaart is maatwerk en moet passen bij de overledene. Juist de nabestaanden weten hoe een uitvaart persoonlijk kan worden. We staan open voor al uw wensen, en denken graag met u mee.

Kunnen jullie ook bij mij in de omgeving de uitvaart verzorgen?

Moer Uitvaartplanners kan overal in Nederland een uitvaart verzorgen. We hebben afspraken met lokale uitvaartverzorgers die volgens onze overtuiging werken. Zo kunt u ook bij u in de omgeving een uitvaart organiseren met iemand die lokaal bekend is.

Kan ik alleen een uitvaart regelen als iemand al overleden is?

U kunt altijd een uitvaart regelen, ook al is een overlijden nog heel ver weg. Voor nabestaanden is dat zelfs heel prettig, zo weten ze hoe ze het afscheid naar uw wensen kunnen vormgeven. Het helpt ook om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Vult u gerust het intakeformulier in, dan zijn alle administratieve zaken alvast geregeld. Het is geheel vrijblijvend, u zit nog nergens aan vast. Pas als u het overlijden meldt en aan Moer Uitvaartplanners de opdracht geeft de uitvaart te regelen, zal dat bindend zijn.

Komt er na de uitvaart nog onverwacht een extra nota?

U zult altijd vooraf precies weten wat de uitvaart kost. Bij Moer Uitvaartplanners zult u nooit onverwacht extra kosten krijgen. Elke keuze die u maakt heeft een eigen prijs, uw uitvaartverzorger zal u zodra u ergens voor kiest u die prijs ook aangeven. Zo kunt u weloverwogen uw keuzes maken en komt u niet voor financiële verrassingen te staan.

Hoe weet ik of iemand een uitvaartverzekering heeft?

Kijk in de administratie of er een oude of nieuwe polis aanwezig is, controleer de bank afschrijvingen.
Als er 1 van de 2 wel toonbaar is kunnen wij u helpen de gegevens op te vragen bij de verzekeringen.

Zit uw vraag er niet bij, of wilt u meer uitleg dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op